Nieuwsbericht

Atlantic Capital en management verwerven Wigersma & Sikkema

Atlantic Capital heeft tezamen met het management het volledige aandelenkapitaal verworven in Wigersma & Sikkema B.V. te Doesburg. Atlantic Capital verwerft de meerderheid van de aandelen en algemeen directeur Piotr Skotnicki, die reeds een aandelenbelang had, breidt zijn belang in de onderneming verder uit. Piotr Skotnicki blijft tevens het management van het bedrijf voeren.

Wigersma & Sikkema is gevestigd in Doesburg en ontwikkelt, produceert en verkoopt systemen voor afstandsuitlezing, instrumenten voor volumeherleiding, gasdrukregelaars en inspectiesystemen voor gasstations. Wigersma & Sikkema is binnen haar niche marktleider in Nederland en levert haar innovatieve producten in toenemende mate ook aan buitenlandse klanten. De onderneming behaalt momenteel een omzet van circa €7 miljoen met een gezonde winstgevendheid en biedt werk aan circa 30 mensen.

Wij zijn zeer verheugd met deze investering door Atlantic Capital. De op innovatie en internationalisatie gerichte strategie van Wigersma & Sikkema wordt door Atlantic Capital volledig ondersteund. Wij zijn blij dat we met Atlantic Capital weer een investeerder hebben gevonden die voor langere tijd de verdere groei van ons bedrijf wil ondersteunen.”, aldus Piotr Skotnicki.

Wigersma & Sikkema is in 1921 begonnen als technische handelsonderneming waarna het bedrijf in de jaren 60 van de vorige eeuw eveneens is begonnen met het bouwen van gasstations, waarmee zij heeft bijgedragen aan de uitrol van het aardgasnetwerk in Nederland. Tussen 1992 en 2014 maakte het bedrijf deel uit van de Deense multinational Kamstrup, waarna het bedrijf in 2014 weer is verzelfstandigd door middel van een management buy-in door Piotr Skotnicki samen met QAT Investments (nu onderdeel Saffelberg Investments). Met Atlantic Capital als nieuwe partner aan boord is het bedrijf wederom klaar voor haar volgende groeifase die gericht zal zijn op behoud van haar marktleidende positie in Nederland in combinatie met internationale expansie.

Contact:
Piotr Skotnicki
psk@wigersma-sikkema.com
0313 – 471998